Reacties

 

Rianne schreef;
Hallo,
Wij hebben afgelopen zaterdag een blauw hok opgehaald voor onze drie
(kleine) caviameisjes en we wilde even doorgeven dat ze er heel blij mee zijn. Er wordt flink gerend en gejakkerd in het hok. Ze hadden echt meer ruimte nodig.
Ik neem graag contact met jullie op als we een beertje voor onze Jetje zoeken.
Veel succes met jullie opvang.
Groetjes,
Rianne

πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

Fleur van Helmhoven schreef;

Lieve Familie de kok

Wat een mooie paradijs opvang hebben jullie voor cavia’s.
Ik vind 5 euro niet verkeerd liever dat dan een HORROR dood door een SLANG
Misschien dat ik in mei een keer langs kom met wat groente en een gift en wat spulletjes en gratis Ivomec tegen schurft.
ik woon vlakbij de Albert Cuyp in Amsterdam

Ik wil jullie wel waarschuwen dat je de cavia’s niet gratis weg moet doen en sommige slangenhouders nemen als dekmantel hun kids mee.
Dat heeft mn vriendin uit Tilburg onder vonden want het zat haar niet lekker toen de vader een lekkere dikke cavia wou.
Mensen die cavia’s kopen voor RoemeniΓ« moet je ook niet vertrouwen niet alles is met geld te koop.

Heel veel geluk met jullie opvang

Mvg Fleur van Helmhoven

πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

Linda Huijboom schreef;

Hallo,

Graag hoor ik van jullie hoe het met Klaartje en Saartje gaat. We hopen dat ze al een beetje gewend zijn.
Klaartje is geboren op 09-02-2008, dat is de helemaal zwarte, en Saartje is geboren op 31-01-2008. Ze hebben dezelfde vader en een verschillende moeder.

Groeten en nogmaals ontzettend bedankt dat jullie ze wilden opvangen.

Linda Huijboom

πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

03-12-2011

Lieve mensen,

Inmiddels is het een week geleden dat ik mijn 4 caviakinderen bij julie bracht: Bella (de grootste kortharige) , Kruintje (de kale) , Sok (de donkere langharige) Β en Daisy (kleine kortharige).
Inmiddels is mij wel gebleken dat het een goede beslissing was.Β  Het is heel bijzonder dat er mensen zoals jullie bestaan.

IkΒ  ben sinds 20 jaar een alleenstaande fulltime werkende moeder. 3 Bijzondere kinderen heb ik: 2 dochters van respectievelijk 25 en 23 en 1 zoon van 8.5. De dochters zijn inmiddels het huis uit.

Sedert zo’n 13 jaar hebben wij al cavia’s. Toen de “eerste” lichting kwam, waren de meiden nog jong. Beiden zorgden ze heel goed voor de caekregen.via’s. Aanvankelijk waren het er 2: een vrouw en een beer zo bleek later. Het mannetje is gesteriliseerd en zo zaten ze gezellig met 4 cavia’ s in een toch behoorlijke kooi. Behoorlijk verwend en vertroeteld werden ze. Nageltjes knippen, kammen, vit C tabletjes voeren. Enz enz. De oudste cavia, indertijd bijna 9 bleef alleen achter van deze “lichting”. Alleen in zo’n hele grote koop. Dat kan toch niet?!

Dat zei ook mijn oudste dochterΒ toen we voer haalden voor haar paard. En ja daar zaten 2 ontzettende gezellig dames……ach mam….mam…… ik neem ze echt mee als ik het huis uitga…. En toen waren er weer 3. Niet zo heel lang daarna, de laatste der mohammikanen, ze was toen bijna 9, overleed. De 2 nw cavia’s bleven achter. Moeders was al constant aan het verschonen en verzorgen; de oudste dochter had niet zoveel tijd :-).
De man der huizes, Mark van toen zo’n 6 jaar had niet zoveel met de cavia’s. Eigenlijk had hij er niks mee. Enfin het is toch gezellig in huis, 2 van die piepende beestjes die vragen om voer.

Ja en toen trapte moeders er weer in….weer paardevoer halen met oudste kind. Ach mam,….zo’n hele grote kooi en dan maar 2 cavia’s. Tja en toen waren Sok en Kruintje daar plotseling. 2 Mooie langharige cavia’s erbij. Pffff en toen ging ook oudste dochter het huis uit. De cavia’s die pasten niet in het nieuwe huis. Tja en toen waren er opeens 6 want een van de dames bleek in de winkel zwanger geraakt. 2 Beren erbij. pfffff Nou toch maar gekeken naar mogelijkheid van steriliseren. Zover is het niet gekomen want de oudste dochter had een vriendin die fokte en die wilde onze mooie beren graag hebben. Toen waren er weer 4

En moeders tja,…… die wordt en een dagje ouder en heeft nauwelijks tijd……nog hele tijd vol gehouden want goed verzorgen is belangrijk…. maar toen toen was het ineens genoeg.Β  Afgelopen zomer een advertentie gezet. Geld was niet belangrijk; een goed thuis wel. Toen meldden jullie je al. De afspraak stond. Toch nog maar even naar de dokter omdat Kruintje een kale plek had en ook steeds meer schichtig werd. In ieder geval was het geen schurft. Die diagnose kon ik zelf wel stellen. Uitslag was: Kruintje heeft last van haar hormonen! (en is het afgelopen jaar alleen maar kaler geworden). Ze eet heel goed en voelt zich niet ziek.
Toen mijn zoon en ik bij de dokter stonden, keken we elkaar aan en spraken toen naar elkaar uit dat “ze” toch maar niet weg moesten. Zoon zou echt gaan assisteren bij het verzorgen van de cavia’s. Nou mooi niet dus.

Ik merkte dat ik er steeds meer moeite mee kreeg. Verzorgen niet uiteraard. Voldoende droogvoer, goede groente, fruit dat kregen de dames allemaal wel maar niet voldoende aandacht. Toen weer contact met jullie gezocht en afgelopen zaterdag zijn ze opgenomen in jullie drukke “dierengezin” . Echt heel bijzonder.

Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn 4 caviakinderen een goed leven hebben bij jullie. Een prachtig, afsluitbaar groot, caviahuis in de tuin!

Bella, rustig lief, Kruintje, neuroot, kaal, Sok, rustig en erg op zichzelf, en Daisy ook behoorlijk rustig krijgen het goed bij jullie! Bedankt en we komen begin volgend jaar zeker op “bezoek”

De hartelijke groeten en heel veel plezier met jullie caviaopvang. Nogmaals ontzettend bedankt!!!!!!!!!!

Jannie van der Vliet

 

 

12-03-2012

Beoordelingen van klant Linda uit Haarlem geplaatst Caviaopvang in Almere Na vier jaar kregen onze cavia’s niet meer de aandacht die ze verdienden. Door een advertentie op marktplaats in contact gekomen met Edwin en Chantal, zij wilden onze twee cavia’s wel opvangen. Op een donderdagochtend hebben we onze cavia’s naar hun toegebracht. Het voelde meteen goed, we kregen een rondleiding langs de caviahokken, allemaal keurig en lekker groot. De cavia’s zagen er geweldig uit en hadden het zichtbaar naar hun zin. Edwin en Chantal vertelden vol enthousiasme over hun cavia’s. Wij hebben onze cavia’s dan ook met een goed gevoel achter gelaten, daar gaan ze het zeker goed krijgen. Bedankt Edwin en Chantal.Positief beoordeeld

8-3-2012
Herkende in de familie Kok enthousiaste cavialiefhebbers! Voelt goed te weten dat zij met plezier de zorg voor mijn caviameiden overnemen. Verheug mij erop te weten dat ze straks in een groep gaan leven met andere caviaas. Het is moeilijk voor mij eens te komen kijken, maar een foto is mij beloofd! Bedankt Edwin en Chantal en kids!Positief beoordeeld